2020 Çiftçi Hibeleri

2020 Çiftçi Hibeleri

2020 Çiftçi Hibeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınmayı destekleme kapsamında 2020 Çiftçi Hibeleri verilmeye devam dilecek mi merak ediliyor. Köye dönüş yapıp kendi projesini geliştiren çiftçiler için geri ödemesiz destekler verilmesi planlanırken, vatandaş heyecanla gelişmeleri takip ediyor. Henüz konu hakkında bakanlık tarafından bir açıklama gelmemiş olsa da Temmuz gibi başvuruların yapılacağı düşünülüyor. Ön başvurunun internet aracılığı ile yapılmasının ardından evrakları tam olarak hazırlayan çiftçiler başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Genç Çiftçi 2020 Başvuruları

Kırsal kalkınma projesinden yararlanmak isteyen genç çiftçilerimiz, desteklemeler için projelerde yer alan ve ilan edilen tarihteki evraklar ile başvuru yaptıkları takdirde 30 bin TL hibe almaya hak kazanacaklardır. Konu ile ilgili tüm detaylar Resmi Gazetede yayınlanacaktır. 2020 yılı için bakanlık tarafından henüz bir tebliğ yayınlanmadı. Ancak başvuru usulleri ve şartları geçtiğimiz yıl ile aynı olması beklentiler arasında.

Genç Çiftçi 2020 projesi almak isteyen vatandaşlar , başvuru adımlarını uygulamalıdır. Başvuruların kabul edilmesi adına bir komisyon kurularak, çiftçilerin destekleme hibesi alıp almayacağı konusunda projeleri incelenerek karar alınmaktadır. Genç çiftçi projesinden yararlanmak isteyen çiftçiler öncelikle ön kayıt yaptırmak zorundadırlar.

Genç çiftçi 2020 ön kayıt için https://gencciftci.tarim.gov.tr/Account/Login adresi üzerinden işlemler gerçekleştirilmektedir. Sisteme üye olduktan sonra giriş yapılmaktadır. Ön kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra , gerekli evraklar ile birlikte İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor.

2020 Çiftçi Hibeleri Genç Çiftçi Hibe Örnek Proje

Genç çiftçi başvuru dilekçesi için evraklar eksiksiz şekilde hazırlanmalıdır. Hibe sözleşmesi aşamasında yatırım yapılacak yerde ikamet edildiğine dair belge ve yatırım yerine ait kira sözleşmesi ya da tapu belgesi gereklidir. Ön kayıt yapıldıktan sonra gerekli olan diğer evraklar ise:

  • Taahhütname
  • T.C kimlik numarası numarası
  • Diploma ya da okuryazarlık belgesi
  • Proje tanıtım belgesi
  • Başvuru dilekçesi
  • Bir ücret karşılığı herhangi bir kurumda çalışmadığınızı gösteren belge.

Genç çiftçi hibe kredisi alabilen örnek projeleri listeleyecek olursak:

  • Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri
  • Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri
  • İpekböceği yetiştiriciliği projeleri
  • Tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik ve bir adet çapa makinesi ve pülverizatör içerikli projeler
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan; Yumurtacı Tavukların Korunması ile İlgili Asgari Standartlara İlişkin Yönetmelik kapsamında, serbest sistem yumurta tavuğu ve ördek, kaz, hindi, bıldırcın yetiştiriciliği projeleri

Genç Çiftçi Hibe Geri Ödemeli Mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan genç çiftçi hibe desteği geri ödemesi olacak mı sorusu çok sık soruluyor. Eğer ikamet ettiğiniz yerin nüfusu 20 bin kişiden az ise ve yaşadığınız yer sizin köyünüz ise hibe almaya hak kazanıyorsunuz. İnternet üzerinden ön başvuruların yapılmasının ardından danışmanlık ücreti ödemeden başvurular gerçekleştiriliyor. Yeni bir başlangıç yapmak isteyen genç çiftçilere yönelik hibe desteğinde geri ödeme talebi bulunmuyor.

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği 2020

Kırsal kesime dönenlerin desteklenmesi amacı ile devlet tarafından tarım ve hayvancılık adına hibe desteği veriliyor. Büyükbaş hayvancılık hibe desteği vatandaşların iş sahibi olarak dışa bağımlılığı azaltması ve hayvan varlığını artırması amacı ile verilmektedir. Bu hibeden yararlanmak için bazı şartlar gerekmektedir.:

  • Tarım ve Orman Bakanlığı sistemine kayıtlı olarak en az 1 yıldır tarımsal faaliyet sürdürmek
  • Büyükbaş en az 10 – en fazla 50 baş hayvan kapasitesine sahip olmak
  • Teke koç ya da damızlık boğa alıyor olmak
  • Sıfırdan ahır yapmak ya da ahır tadilatı yapmak
  • Bu işler için gerekli makinelerden almak

2020 Hibe Destekleri Ne Zaman Verilecek

Ülkemizde tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar , 2020 yılı için hibe destek ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl verilen hibe destekleri bu yıl da verilmeye devam edecek. Konu hakkında Tarım ve Orman Bakanı ödemelerin yapılacağı tarih ile ilgili açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; mazot gübre, anaç koyun keçi, hayvan hastalık tazminatı ve tiftik keçileri için desteklerin 27 Mart 2020 tarihi itibariyle ödeneceği kaydedildi. Bu bağlamda;

Hububat baklagil desteği 14 ilde 35.034 üretici için 120 milyon TL,

Mazot gübre 20 ilde 553.326 üretici için 1.145 milyar TL,

Dane mısır 6 ilde 9485 üretici için 20 milyon TL,

Anaç koyun keçi 80 ilde 196.116 yetiştirici için 580 milyon TL,

Hayvan hastalık tazminatı 68 il 686 yetiştirici 16.2 milyon TL,

Tiftik keçilerine ilave destek 3 il ve 131 yetiştirici 226 bin TL ödeme yapılacak. Açıklamasını yaptı.

Tarım Hibe Başvuru

Tarım ve kalkınmayı destekleme kurulu tarafından 42 ilde 7 farklı sektörde hibe verileceği açıklaması yapıldı. Başvurular 8 Temmuz tarihinde başlayacak. Çiftçiler tarafından başvuru yapmak isteyenler, faaliyetini yapmayı planladıkları işyeri açacakları bölgede TKDK koordinatörlüklerine başvuru yapacaklar. Tarım hibe başvuru için TKDK 20 Ağustos akşam saat 21.00 da erişimi kapatacaktır.

Başvurular GAP, DAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki 41 ilde, inşaat yatırımları için doğrudan İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine, damızlık erkek materyal alımları için ise İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurular yapılmaktadır.

Hibe alabilmek için başvuru yapmak isteyenler , gerçek ve tüzel kişi olmalıdır. Yatırımcılar kendi yaşadıkları il-ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bir dilekçe ile ön başvurularını yapabilirler. Bunun için Bakanlığımız Türkvet kayıt sistemi ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduklarını belgeleyen belgeler ve sahip oldukları arazi varlıklarını gösterir bilgiler de gereklidir.

Bakanlık tarafından onaylanan başvurular, yatırımcıya tebliğ edildikten sonraki 12 ayda tamamlanmaktadır. Bağlı bulundukları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları tarafından gerekli denetimlerin yapılmasının ardından, uygun görülen yatırımlar için hakkediş cetveli hazırlanır ve Bakanlığa gönderilir. Bakanlık ise tüm evrakların tamamlanması sonrasında ödeme için Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne talimat gönderir.

Genç Kadın Çiftçi Projesi

KOSGEB tarafından Girişimcilik Destek Programı dahilinde yeni girişimcilere yönelik verilen hibelerden, genç kadın çiftçi projesi için de ödenek ayrıldı. Bu hibeden yararlanabilmek için Kosgeb girişimcilik kursunu almak ve çiftçilik  ile ilgili iş planı kurmak gerekmektedir.

18-41 yaş arası tüm genç çiftçiler için tasarlanan projede kadınlar 30000 TL ‘lik Genç Çiftçi Hibe Desteği alma hakkına sahip olacaklar.

Hibeye Konu Projeler ;

  • Fide yetiştiriciliği,
  • Mantar üretimi,
  • Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği,
  • Arıcılık,
  • Seracılık,
  • Kümes hayvanları yetiştiriciliği,
  • Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği,
  • Tıbbi ve aromatik çok yıllık bitki üreticiliği
  • İpek Böceği üreticiliği gibi sektörler olarak yer alıyor.

2020 Çiftçi Hibeleri Genç Çiftçi Yaş Sınırı

2020 yılında genç çiftçi projesine başvuru yapacak olanlar için 18-41 yaş aralığı sınırı getirildi. Projeni geliştir köye dönüş yap ve 30 bin Tl hibe al kapsamında geri ödemesiz destekten yararlanmak isteyen genç çiftçiler Tarım ve Orman Bakanlığının kurmuş olduğu gencciftci.tarim.gov.tr internet sitesi üzerinden online başvurular yapabilmektedirler. Üstelik gençlerimizin bu destekten faydalanmak için danışmanlık ücreti talep edilmiyor. Bakanlık internet sitesinde yer alan projelerinden birini seçip, birkaç tıklama ile başvuru olanağı sağlıyor.

İletişim

Paylaş:

Son Yazılar

Tarım Hibeleri

Tarım Hibeleri

Tarım Hibeleri, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Tarıma Yatırım, Geleceğe Yatırımdır” anlayışıyla sunulmaktadır. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı

Pazar Araştırma Şirketleri

Pazar Araştırma Şirketleri

Pazar Araştırma Şirketleri, pazar araştırmalarını bireysel veya kurumsal müşterileri için gerçekleştirerek onlara en uygun planlama stratejileri oluşturmaktadır. Pazar araştırması genel

KOSGEB Kredi Başvurusu

KOSGEB Kredi Başvurusu

KOSGEB Kredi Başvurusu, KOSGEB tarafından girişimcilere girişimlerine yönelik amaçlarını gerçekleştirebilmeleri doğrultusunda sağlanmaktadır. KOSGEB tarafından girişimci ve işletmelere sağlanmakta olan destekler

KOSGEB E-Ticaret Desteği

KOSGEB E-Ticaret Desteği

KOSGEB E-Ticaret Desteği, KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından e-ticaret işletmelerine sunulmakta olan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir